Hulpverlener

Ik ben Marjolein Voogt (1984). Sinds 2005 getrouwd met Jan en we hebben 3 kinderen. Ik heb psychologie gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Mijn Master heb ik behaald in de Klinische Psychologie. Aan het eind van mijn studie heb ik stage gelopen bij De Hoop ggz in Dordrecht. Daar ben ik in contact gekomen met het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC). Ik heb twee van de drie cursusjaren afgerond (‘Inleiding in de Pastorale Counseling’, ‘Huwelijk en gezin’ en ‘Huwelijkspastoraat). Het derde en laatste cursusjaar (‘Omzien naar elkaar’ en ‘Pastorale theologie’) hoop ik in juni 2018 af te ronden.
De visie van het CPC op de Bijbel, het mensbeeld en de hulpverlening sprak mij destijds zo aan dat ik vaststelde: ‘vanuit deze visie wil ik mijn beroep uitoefenen’. In 2010 kon ik voor het CPC als hulpverlener aan de slag in Tholen, onder supervisie van Dirk Lemmens. Daar heb ik vier jaar gewerkt en in een klein team ervaring opgedaan en heel veel geleerd. Nadat de locatie in Tholen gesloten werd ben ik in 2015 met dezelfde werkzaamheden verder gegaan op het CPC kantoor in Dordrecht. Daarnaast geef ik practicumlessen aan de eerstejaarscursisten van de CPC-opleiding.
Mijn verlangen is om het werk dat ik voor het CPC doe ook vanuit huis te kunnen doen. Zodat ik mijn eigen dagen en uren kan indelen in combinatie met mijn gezin. Dit viel samen met de visie van het CPC om de hulpverlening vanuit kantoor af te bouwen en meer te investeren in het netwerk van hulpverleners die in hun eigen regio werken volgens het CPC-model. Met het realiseren van mijn Praktijk voor Bijbelse hulpverlening is deze wens in vervulling gegaan.